K-vitamin

K-vitamin behövs för att blodet ska koagulera korrekt och att kalcium ska lagras in i skelettet normalt. K-vitamin är egentligen ett samlingsnamn för flera olika ämnen och borde egentligen delas upp i minst två olika vitaminer, K1 och K2. K1-vitamin (fyllokinon) finns i gröna blad och kålväxter. I de studier som gjorts har denna variant inte visat så stor positiv effekt som

K2-vitamin (menakinon). K2-vitamin finns i kött, lever, äggula och mejeriprodukter men ska främst bildas i vår tarm av speciella bakterier som finns där. På senare år har det tyvärr konstaterats att vår tarmflora blivit mindre i både volym och variation. Som leverantör av råvaran använder vi NattoPharma, som specialiserat sig på K2 vitamin och gjort mer än 20 publicerade humana studier för att påvisa dess effekt.

K-vitamin

K-vitamin behövs för att blodet ska koagulera korrekt och att kalcium ska lagras in i skelettet normalt. K-vitamin är egentligen ett samlingsnamn för flera olika ämnen och borde egentligen delas upp i minst två olika vitaminer, K1 och K2. K1-vitamin (fyllokinon) finns i gröna blad och kålväxter. I de studier som gjorts har denna variant inte visat så stor positiv effekt som K2-vitamin (menakinon).

K2-vitamin finns i kött, lever, äggula och mejeriprodukter men ska främst bildas i vår tarm av speciella bakterier som finns där. På senare år har det tyvärr konstaterats att vår tarmflora blivit mindre i både volym och variation. Som leverantör av råvaran använder vi NattoPharma, som specialiserat sig på K2 vitamin och gjort mer än 20 publicerade humana studier för att påvisa dess effekt.

K2-vitamin + D3-vitamin

K2-VITAMIN 90μg
+ D3-VITAMIN 25μg


High concentrate
100 kapslar
Läs mer

KALCIUM 400mg
& MAGNESIUM 187,5mg,
D3 + K2-VITAMIN GURKMEJA

High concentrate
120 tabletter
Läs mer

K2-vitamin + D3-vitamin

K2-VITAMIN 90μg
+ D3-VITAMIN 25μg

High concentrate
100 kapslar

Kalcium & Magnesium Nyhet

KALCIUM 400mg
& MAGNESIUM 187,5mg
+ K2-VITAMIN GURKMEJA

High concentrate
100 kapslar

ETT URVAL AV VÅRA ÅTERFÖRSÄLJARE

Logga på återförsäljaren Apotea
Logga på återförsäljaren Apohem
Logga på återförsäljaren Kronans
Logga på återförsäljaren Apoteket
Logga på återförsäljaren Meds


K2-vitamin 90 μg + D-vitamin 25 μg,
High Concentrate

K2-vitamin och D3-vitamin är fettlösliga vitaminer och vi har valt att lösa dem i kokosolja för bästa förutsättningar för upptag. Båda vitaminerna bidrar till en normal benstomme och tillsammans har de visat sig förstärka varandras effekt. K2-vitamin är också nödvändig för att blodet ska koagulera på rätt sätt. Vi använder (menakinon-7) som råvara i vårt K2-tillskott, det är denna variant som har använts i en mängd vetenskapliga studier som visar effekten av tillskottet. Den som tar blodförtunnande medel bör rådgöra med sin läkare innan användning av K2-vitamin.

Ingredienser

Kokosolja, vitamin K2 (menakinon-7), vitamin D3 kolekalciferol (lanolin), antioxidationsmedel (DL-alfatokoferol). Kapsel: gelatin (bovint, nötkreatur), fuktighetsbevarande medel (glycerol), färgämne (järnoxider).

Dosering & Användning

Rekommenderad dosering: 1-2 kapslar per dag för vuxna. Användning av K-vitamin tillsammans med blodförtunnande medel bör ske i samråd med läkare. Förvaras i rumstemperatur med locket påskruvat.

Kalcium 400mg & magnesium 187,5mg +
D3 & K2-vitamin samt gurkmeja

BioSalma Kalcium & Magnesium high concentrate innehåller kalcium i både formen av kalciumkarbonat och kalciumbisglycinat high concentrate samt två former av magnesium, hydroxid och citrat. Förutom kalcium och magnesium innehåller tabletterna K2-vitamin och D3 vitamin som bidrar till att upprätthålla normal benstomme.

Ingredienser

Kalcium (-karbonat, -bisglycinat), magnesium (-hydroxid, -citrat), inulin, stabiliserings- medel (mikrokristallin cellulosa, magnesiumsalter av fettsyror, tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa), gurkmejaextrakt (C3-komplex – (Curcuma longa L.)), antiklumpmedel (kalciumfosfat), bioperine® svartpeppar- extrakt (Piper nigrum), vitamin D3 (kolekalciferol (lanolin)), menakinon (vitamin K2), ytbehandlingsmedel (hydroxipropylcellulosa).

Dosering & Användning

Rekommenderat dagligt intag 1-2 tabletter. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Förvaras i rumstemperatur med locket påskruvat och utom räckhåll för små barn. Förpackningen har UV-skydd, undvik dock förvaring i direkt solljus. Förpackningen sorteras som plastförpackning.